Velkommen til Køng Idrætsfriskole

Indflydelse og Fællesskab, Tillid og Troværdighed

På Køng Idrætsfriskole har vi Børnehaveklasse til og med 9. klasse. Skolen er beliggende i den gamle højskolebygning på Fåborgvej 15 med dens dejlige udenomsarealer. Børnene har blandt andet her direkte adgang til en beachvolleybane, en fodboldbane og en friluftsplads med sheltre og bålsteder. Hårby Å løber igennem vores friluftsplads.

Vi er inddelt i 3 grupper på friskolen - Lillegruppen, Mellemgruppen og Storegruppen.

Lillegruppen - BH klasse til 3. klasse - bor i skolens stueetage. Her har de tre dejlige rum til rådighed med plads til at dele gruppen på hold. Børnehaveklassebørnene har således undervisning for dem selv i langt de fleste timer i deres første tid på skolen. Mellemgruppen - 4. klasse til 6. klasse - bor på hele skolens 1. sal og har også et ekstra rum til rådighed på 2. sal. Storegruppen, 7. klasse til 9. klasse, bor på 2. sal samt i lokalet hen over gymnastiksalen.

Vi er som udgangspunkt tilknyttet 1 lærer pr. 18 elever, men arbejder oftest med en 2-3 lærerordning i de 3 grupper.

På friskolen har vi et musik- og billedkunst hus, “Fugl Fønix”, samt et fysiklokale - begge placeret længere nede mod åen.

Køng Idrætsfriskoles baggrund er inspireret af N.F.S. Grundtvigs tanker og syn på skole, menneskeliv og folkeliv. Indflydelse & Fællesskab samt Tillid & Troværdighed er grundlæggende værdier i Idrætsfriskolens virke. Med fokus på idræt og friluftsliv giver vi eleverne mod og lyst til at handle ansvarligt i livet.

Velkommen til vores friskole, hvor vi har øje for den enkelte elev, og hvor fællesskabet og kendskabet til hinanden er en vigtig del af vores skolehverdag.

Tryk på billedet herover for at se vores nye "universer": 

Teaterunivers, spejderunivers og køkkenunivers

sponsoreret af Friluftsrådet og Lokale og Anlægsfonden.

                   

 

Find os på facebook

   
   

.