Idrætsfriskole

Indflydelse og Fællesskab, Tillid og Troværdighed

På Køng Idrætsfriskole har vi Børnehaveklasse til og med 9. klasse. Skolen er beliggende i den gamle højskolebygning på Fåborgvej 15 med dens dejlige udenomsarealer. Børnene har blandt andet her direkte adgang til en beachvolleybane, en fodboldbane og en friluftsplads med sheltre og bålsteder. Hårby Å løber igennem vores friluftsplads.
 

Vi er inddelt i 3 grupper på friskolen - Lillegruppen, Mellemgruppen og Storegruppen.

Lillegruppen - BH klasse til 3. klasse - bor i skolens stueetage. Her har de tre dejlige rum til rådighed med plads til at dele gruppen på hold. Børnehaveklassebørnene har således undervisning for dem selv i langt de fleste timer i deres første tid på skolen. Mellemgruppen - 4. klasse til 6. klasse - bor på hele skolens 1. sal og har også et ekstra rum til rådighed på 2. sal. Storegruppen, 7. klasse til 9. klasse, bor på 2. sal samt i lokalet hen over gymnastiksalen.

Vi er som udgangspunkt tilknyttet 1 lærer pr. 18 elever, men arbejder oftest med en 2-3 lærerordning i de 3 grupper.

På friskolen har vi et musik- og billedkunst hus, “Fugl Fønix”, samt et fysiklokale - begge placeret længere nede mod åen.

Køng Idrætsfriskoles baggrund er inspireret af N.F.S. Grundtvigs tanker og syn på skole, menneskeliv og folkeliv. Indflydelse & Fællesskab samt Tillid & Troværdighed er grundlæggende værdier i Idrætsfriskolens virke. Med fokus på idræt og friluftsliv giver vi eleverne mod og lyst til at handle ansvarligt i livet.

Velkommen til vores friskole, hvor vi har øje for den enkelte elev, og hvor fællesskabet og kendskabet til hinanden er en vigtig del af vores skolehverdag.

 

 

 

Find os på facebook

 

   
   

.